Sütőipari pékipari termékek

 
Sütőipari termékek
 
 
 
                     
Kenyérfélék, fehértermékek (zsemle, kifli, fonott  
  kalács, búrkifli), tartós készítmények (kétszersültek,  
  morzsa, pászka, gyorsfagyasztott termékek  
 
Minőségük  
Érzékszervi tulajdonságuk alapján: alakja, színe, térfogata,
  íze, stb. . Kenyérhibák (gyártás), kenyérbetegség  
  (mikroorganizmusok)  
 
Kezelésük  
 Zárt rakterű gépjárműben, hűvös, szellős, szagmentes  
  helyen, rendezetten Csak a friss a jó!  
 
Tésztaipari termékek
 
 
 
                 
Alakjuk szerint: szálas tészta (cérnametélt, spagetti)
  és aprótészták: (kagyló, tarhonya, kiskocka)  
 
Összetételük szerint: fehéráruk (tojás nélkül)  
  tojásos 2-8 (tojáspor)  
 
Minősége  
 
Rossz, ha felülete lisztes, szétfő, morzsalékos  
 
Tárolása, kezelése  
 
Liszthez hasonló, száraz, hűvös helyen, töredeznek!