Párlatok-pálinkák
-JELENLÉTE
-TÖRTÉNETE
- FAJTÁK
JELENLÉTE: ÉGETETT SZESZ ILL.:ALKOHOL PÁRLAT. LEPÁRLÁSSAL KÉSZÜL.
SEMLEGES ALAPANYAGOK ÍZE IS JELLEMEZHETI.
TISZTA SZESZ 95%OS NEM LEHET MEGINNI. RÉGEN AVINÁLÁSHOZ
VAGYIS ALKOHOLTARTALOM NÖVELÉSÉHEZ HASZNÁLTÁK BOROKNÁL.
MÁR TÖRVÉNYTELEN.
,,AZ ÉGETETT SZESZ A RÉGEBBI MEGNEVEZÉSE,,
FINOMSZESZ
HAGYOMÁNYOS MAGYAR GYÜMÖLCSPÁRLAT
MEGNEVEZÉSE PÁLINKA MAGYAR HUNGARIKUM.
ÁLLTALÁBAN BARACK, KÖRTE, SZILVA, ALMA GYÜMÖLCSÉBŐL KÉSZÜL.
ÍZESÍTŐT NEM LEHET HOZZÁADNI.
CSAK MAGYARORSZÁGON TERMETT GYÜMÖLCSBŐL.
LEHET HÁZILAG IS KÉSZÍTENI 50L-IG.
AZ ÉGETETT SZESZEK FOGYASZTÁSA A 14.SZÁZADTÓL DRÁMAIAN
MEGNŐTT A PESTIS MIATT.
ANGOLOKNÁL: GIN/GYIN
OROSZOKNÁL: VOTKA GABONÁBÓL PL.:BÚZA
AGÁRDI PÁLINKAFŐZDE, ÉS PÁRLATOK
A PÁLINKA ÉS A PÁRLATOK KÉT KÜLÖNBÖZŐ ITAL!
-GYÜMÖLCS ÉS TÖRKÖLY PÁRLATOK
GYÜMÖLCSBŐL ÉS TÖRKÖLYBŐL KÉSZÜL.
AZ 1400AS ÉVEKTŐL VAN PÁLINKAADÓ.
1815-BEN 800 ÜZEM VOLT.
A LEGOLCSÓBB ALAPANYAGOK: -KUKORICA, -BURGONYA,-RÍZS,
AZ ETIL-ALKOHOL NEM ÁRT AZ EMBERI SZERVEZETNEK.
A METIL ALKOHOL ÁRT AZ EMBERI SZERVEZETNEK KIS MENNYISÉGBEN VAKSÁGOT
NAGY MENNYISÉGBEN HALÁLT OKOZ.