Gyümölcslevek
GYÜMÖLCSLÉ/A folyékony gyümölcs
Kíváló gyümölcsből készüljön.
A legtöbbször feldolgozott gyümölcsök az alma a citrom és a
szőlő. De van még nagyon sok gyümölcs amit feldolgoznak
gyümölcslének. Gyümölcslét készítenek belőle. Ha túl nagy
hőmérsékleten van a gyümölcslé a feldolgozás során akkor
a C-vitamin elillan belőle. Ezért hozzáadnak C-vitamint.
Vitaminokat és gyümölcscukrot is tartalmaznak.
Savak: almasav, -borkősav, -hangyasav, és citromsav van
legfőbbképpen bennük.
Energiát adnak az emberi szervezet számára.
A gyümölcscukor: fruktóz könnyen felszívódik.
A fruktóz
Gyümölcsökben és a mézben nagy mennyiségben van.
A szőlőben glukóz és fruktóz. Szíverősítők.
Nagyon édes. Lassan szívódik fel az emberi szervezetben.
A gyomor és a bélrendszer nem terhelődik túl tőle.
Nagy mennyiségben nem ajánlott fogyasztani.
Aliski gyümölcsfeldolgozás
https://www.youtube.com/watch?v=UWQ7ZX8bJGo
3.Szőlőszüret
4.Hogyan készül a gyümölcslé és a pálinka?
Nem minden gyümölcsből lehet 100%-os gyümölcslevet készíteni,
a kajszi barack túl sűrű ezért higítani kell.
Sűrítményből készülnek a gyümölcslevek. -Narancslé sűrítmény.....
Narancs ananász és vitaminozott italok. Vízet citromsavat cukrot és aroma
anyagokat vitaminokat kevernek hozzá. Megfelelő hűtésről tisztaságról gondoskodnak.
Szárazanyagtartalom, citromsavtartalom mérés a laborban, és érzékszervi
bírálat kóstolás.
Besorolás: -nektár, -gyümölcsital, -gyümölcslé,
technológiák: -forrón töltős, -sterilizálás
Hidrogén peroxidos fertőtlenítés felszínen történő zárása a doboznak, hogy
teljesen ellegyen zárva levegőtől a gyümölcslé.