Gyümölcslevek

 
GYÜMÖLCSLÉ/A folyékony gyümölcs
Kíváló gyümölcsből készüljön.
 
A legtöbbször feldolgozott gyümölcsök az alma a citrom és a 
szőlő. De van még nagyon sok gyümölcs amit feldolgoznak
gyümölcslének. Gyümölcslét készítenek belőle. Ha túl nagy
hőmérsékleten van a gyümölcslé a feldolgozás során akkor
a C-vitamin elillan belőle. Ezért hozzáadnak C-vitamint.
 Vitaminokat és gyümölcscukrot is tartalmaznak.
Savak: almasav, -borkősav, -hangyasav, és citromsav van
legfőbbképpen bennük. 
 Energiát adnak az emberi szervezet számára.
A gyümölcscukor: fruktóz könnyen felszívódik.
 
 A fruktóz
Gyümölcsökben és a mézben nagy mennyiségben van.
A szőlőben glukóz és fruktóz. Szíverősítők.
Nagyon édes. Lassan szívódik fel az emberi szervezetben.
A gyomor és a bélrendszer nem terhelődik túl tőle.
Nagy mennyiségben nem ajánlott fogyasztani.
 
Aliski gyümölcsfeldolgozás
https://www.youtube.com/watch?v=UWQ7ZX8bJGo
 
 
3.Szőlőszüret
 
4.Hogyan készül a gyümölcslé és a pálinka?
 
Nem minden gyümölcsből lehet 100%-os gyümölcslevet készíteni,
a kajszi barack túl sűrű ezért higítani kell.
 
Sűrítményből készülnek a gyümölcslevek. -Narancslé sűrítmény.....
Narancs ananász és vitaminozott italok. Vízet citromsavat cukrot és aroma
anyagokat vitaminokat kevernek hozzá. Megfelelő hűtésről tisztaságról gondoskodnak.
Szárazanyagtartalom, citromsavtartalom mérés a laborban, és érzékszervi
bírálat kóstolás.
 
Besorolás: -nektár, -gyümölcsital, -gyümölcslé,
 
technológiák: -forrón töltős, -sterilizálás
 
Hidrogén peroxidos fertőtlenítés felszínen történő zárása a doboznak, hogy
teljesen ellegyen zárva levegőtől a gyümölcslé.