Fémedények
Jelzések a fémedényeken: -lézerrel készült űrmérték jelzés, -az edény űrtartalmának jelzése,
-mire használható?
kávéfőző
modern sütő edény
GRILLSÜTŐK KENYÉRSÜTŐK
KERTI FATÜZELÉSŰ GRILLSÜTŐ
KERTI FA ÉS SZÉN TÜZELÉSŰ GRILL SÜTŐ
ELEKTROMOS GRILLSÜTŐ
VAN MÉG GÁZTÜZELÉSŰ GRILLSÜTŐ
KENYÉRSÜTŐK
KENYÉRSÜTŐ BELÜLRŐL
linkajánló: www.emag.hu/edenyek-labasok-es-sutotalcak/filter/kulso-anyag-f891,fem-v-1188752/c
2.link:www.foodandwine.hu/2013/04/02/edenyek-anyaga-bevonata-beavatasa-mosasa/
A rézedények savakra érzékenyek
A legjobb hővezetőnek továbbra is a klasszikus (és drága) rézedények számítanak.
Hibájuk, hogy savakra érzékenyek, amire a szakácsok a paradicsom 19. századi elterjedésének idején döbbentek rá. A rézedények, bográcsok az ételbe kerülő réz-ionok miatt kockázatosnak, azonban a tojáshab felveréséhez éppen ezért a legjobbak. A egészségi kockázat csökkentésére a rézedényeket ma már vékony, ám sérülékeny ónbevonattal látják el.
A szintén jó hővezető alumíniumból készült edények közül vásárláskor az elektrokémiai eljárással kezelteket válasszuk, mivel ezek alumínium-oxid védőbevonata megakadályozza, hogy az alumínium az étellel (spárga, a tojássárgája, articsóka) reakcióba lépjen, s az egészségtelennek tartott alumínium-ionok is az ételbe kerüljenek. Sütemények, piték sütésére a kezeletlen alumínium tepsik továbbra is alkalmasak lehetnek.